- Na barze wszystko potrafi „latać” nie tylko kubek i butelki. Cały sprzęt barmański jest do wykorzystania (łyżka, sitko, rurki, szkło etc.). Wyjątek stanowią napoje gazowane i alkohole z „górnej” półki.
- Puste butelki nie „lądują” w koszu. Zabierz je ze sobą na trening i spróbuj wprawić w ruch.
- Staraj się trenować z płynem w butelkach. Jest to najszybsza droga do uzyskania płynności i pewności siebie.
- Nigdy nie trenuj stojąc za barem w pracy. Realizując zamówienie pokaż swoje umiejętności.
- Sprzęt barowy zawsze musi być czysty. Tłuste, czy słodkie elementy mogą zdezorganizować Twoją pracę.
- Zadbaj o gumowe maty na podłodze. To komfort dla Twoich nóg i Twojej psychiki.
- Używaj metalowych nalewaków. Dokładność, estetyka i free pouring to twoje atuty.
- Treningu nigdy za wiele. Każda pora i miejsce są dobre na FLAIR.
FLAIR IS EVERYWHERE !